Detta var andra världskriget

Andra världskriget ägde rum under perioden 1 september 1939 till 2 september 1945. Andra världskriget var en väpnad konflikt som startades av Adolf Hitler. Det var många hemska saker som hände under detta krig men de som det har pratats mest om är det som Hitler gjorde mot judarna. Hitler och hans anhängare valde att gasa ihjäl alla judar som de fick tag på, de gasade även ihjäl väldigt många människor med en annan hudfärg än vad de hade. Hitler var en riktig nazist som höll på med väldigt många hemska nazistiska saker. I andra världskriget miste tyvärr mellan 50 och 60 miljoner människor sitt liv varav 13 miljoner miste livet i Förintelsen. Det var många stora men även små konflikter som ägde rum runt om i hela världen, även Sverige var drabbade även om Sverige inte var aktivt med och krigade. Under andra världskriget tjänstgjorde ungefär 100 miljoner människor i militären.

Om du vill läsa mer om vad som hände under andra världskriget kan du titta på världenshistorias hemsida. Där hittar du allt som du behöver veta om andra världskriget.

Sammanfattning

Andra världskriget pågick från 1 september 1939 till 2 september 1945. Andra världskriget var ett väpnat och blodigt krig som pågick över hela världen. De flesta människorna som tänker på andra världskriget tänker på det hemska som Hitler gjorde. Hitler och hans anhängare gasade ihjäl fruktansvärt många judar men även väldigt många människor som hade annan hudfärg än vad Hitler och hans anhängare hade.